Product from Adobe

Selasa, Januari 27

Novel Drama : 4 plus One jadi KITA [4-Board Meeting]


Hasil kesengalan bersama : Adra Adlina dan LeaQistina

Babak 4


Lokasi: Bilik Tidur Dzikri Ikmal ~ Rumah Agam Tsuzor Kappara


Bilik tidur Dzikri


Situasi:


Seperti biasa, setiap kali mereka ingin melancarkan rancangan-rancangan jahat, kesemua agenda tersebut perlulah melalui suatu ‘board meeting’ bagi meluluskan ‘rang undang-undang’ untuk memantapkan permainan mereka buat kesekian kalinya. Board meeting ini akan dipengerusikan oleh saudara Dzikri Ikmal dan dibantu oleh setiausaha peribadinya, saudara Haritz Iskandar.


Ehem..!! Dzikri berdehem bagi mendapatkan perhatian daripada ‘ahli-ahli mesyuarat’ sebagai tanda mesyuarat itu akan dimulakan. Paling tergempar di abad ini..hehehe.


Dzikri memandang wajah Nashriq Aiman sambil menjungkitkan kening. Seolah-olah faham dengan isyarat yang diberikan, Nashriq bangun sambil menadah tangan.


Nashriq: Up!!


Maka ahli F4 yang lain turut menadah tangan. Terpancar keinsafan pada wajah-wajah ‘lanun’ kolej Lavender ini.


Nashriq: Kita mulakan majlis kita dengan Al-Fatihah. (Dengan penuh khusyuk dan tawadhuk Nashriq mengepalai bacaan doa mereka pada mesyuarat kali ini dan diaminkan oleh F4 yang lain)


Nashriq: Amin.. Amin.. Ya Rabbal’alamin.. Down..!


Ucap Nashriq apabila Al-Fatihah selesai dibaca. (Mereka berharap agar mesyuarat mereka kali ini diberkati oleh-Nya..)


Dumm!! Seperti biasa Dzikri menghentak meja sebagai tanda dia marah dengan situasi terkini mereka. Ada insan yang cuba untuk mencabar ‘kedaulatan’ F4 di Kolej Lavender.


Azim: Oppocot kau kambing!! (Melatah la pulak mamat ni)


Pecah tawa ahli F4 yang lain. Sudah diketahui perangai Azim yang satu ini. Pantang disergah pasti melatah. Muka Azim merah menahan marah. Tidak suka apabila ditertawakan sebegitu. Dia mengurut-urut dadanya supaya bertenang. Matanya pula mencerlung tajam ke muka Dzikri.


Dzikri: Sorry.. sorry.. tak sengaja (Dia menayangkan giginya yang putih bersih, dan kelihatan kemilau bintang sambil diiringi bunyi **tingg**. Kedua tangannya juga diangkat seolah-olah penjenayah menyerahkan diri kepada polis sebagai tanda meminta maaf)


Huh!! Rengus Azim.


Nashriq : Woi.. udah-udah le tu.. bila nak mulanya ni? (Tegur Nashriq dengan gaya jengkel)


Haritz menggelengkan kepalanya.


Azim : So, sapa yang nak mulakan majlis ni?


Nashriq : Lah, sapa lagi? Dzik la.. Kalau tak buat apa dia dok kat kepala meja. (Ermm.. kalau meja bulat macam mana nak bezakan mana satu kepala dan mana satu ekor meja ek? Hurm..)


Sekali lagi Haritz menggelengkan kepalanya.


Dzikri : Eh.. yang kau ni tergeleng-geleng. Apa yang tak setujunya. Cakap la.. Mulut ketat nak bersuara, tengkuk pulak yang terhangguk tergeleng. Tak faham aku.. (Tak tahan betul aku dengan perangai hangguk-geleng mamat sorang ni.. Angguk-angguk.. geleng-geleng.. Tiba-tiba lagu tersebut mula bergema ditelinganya..)


F4 : Eyh?!! Mulut ketat nak bersuara?


Azim : Mulut berat nak bersuara maksud kau? (Seperti biasa Azim akan bertindak sebagai cikgu bahasa buat Dzikri)


Dzikri hanya menjeling tajam (Ish budak ni.. buat-buat faham sudah lah.. sibuk nak betulkan ayat aku.. Macamlah salah!!)


Nashriq : A’ah Ritz, apa yang kau tak setuju. Cakap la kat kita orang..


Nashriq cuba memesongkan bicara. Sengaja tidak mahu melayan virus H3iP25 yang melanda si Dzikri dan gelagat si Azim yang bertindak sebagai anti-biotiknya. Erk? Virus H3iP25 tu ape? Penyakit sengal da..


Haritz : Eh korang ni, mana ada aku tak setuju. Tak nampak ke dah penat kepala aku mengangguk dari tadi. Dah macam burung belatuk dah ni.. (Marah Haritz sambil menggelengkan kepalanya. Inilah masalah utama si Haritz ni, tak mampu mengklasifikasikan antara angguk dan geleng serta maksudnya di dalam komunikasi non-verbal. Ada ke angguk tu dikatanya bukan, geleng dikatanya iya. Macam-macam… )


F4 : Aduh!! Dia konpius lagi.. (ucap mereka serentak)


Kalau begini caranya mesyuarat mereka, bagaimanalah hendak mendapatkan kata putus? Huhu.. F4 memang hancho..!!


7 komen yang diterima:

keSENGALan teserlah.. on 28 Januari 2009 1:37 PG berkata...

aduuh..
lawak2..
engtkan geng f4 yg jambu n disukai rmai nieh the perfecto,,
upenyerrr,,
hahahaahaa....
yg pling best,,nk wat plan jaht nih.,,tp still bce doa pembuke mjlis,,
bagos2..
smbung2..
beshh2..

nurhakim on 28 Januari 2009 10:06 PG berkata...

best...
lain dari cte meteor garden yg sy pnah tgk...
lwak gak diaorg nie...skenye...hihi

Tanpa Nama berkata...

lawak tol. mujur tak tergolek2 gelak. ish, ada ke patut berdoa dulu sebelum wat rancangan jahat. lawak2!

~~Lolipop~~ on 30 Januari 2009 8:27 PTG berkata...

ahh..masih insaf mereka ni..
amin..
huhuhuhu.....

wawa berkata...

lpas jek bace cite ni,trus search yahoo nk download cite meteor garden.ade sesape tau tak?

Kaseh Esmiralda on 23 Mei 2009 6:41 PTG berkata...

Hakhakhak~ btol x ble blalah F4 versi m'sia ni... konon macam charming tapi sengal jugak rupenye... hakhakhak..
yg kelakarnye nak mesyuarat buat mende jahat tp still bace doa... huhuhu~ haru btol!

Wawa klu nak d.load Meteor Garden, jenuhlah ko nak buat semua tu... cite ni pjg n byk version. Taiwan ade, jepun ade, korea pon ade... awk tgk je kat you tube or Mysoju.com... tak pon beli je dvd die... abis cite.

.:miss=fair[a]h:. on 26 Jun 2009 12:41 PG berkata...

haha..
lwak jerk dorang neh..
he~
pnat da ktawa neh..
semput da..
gee~

Peraduan Saya Mahu Hadiah PTS

Belajar Buat Ebook. Jual sendiri karya anda. Klik sini.

Mentor Jutawan. Klik sini.

Belajar Bermain Gitar Cara Pantas. Klik sini.

Kuasai Bahasa Inggeris dengan Mudah. Klik sini.

 

Laman Karya

Kalam Coretan Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino